marți, octombrie 18

O noua poveste....

Mi-am renovat sufletul si am deschis inima, asteptand...
Fara sperante si fara deziluzii, voiam sa arat ca increderea in tine insuti este si increderea in ceillati - un perete simplu, dar care sustine intreaga cladire.
Mi-am pieptanat parul cu mana, si am iesit sa-mi intampin posibilii vizitatori.
Si au venit ... ca la parada. Imbracati in imaginea lor preferata despre ei, si se foiau de la un colt la altul in ideea ca in miscare au sansa sa se faca remarcati. ...pe un perete am pus o oglinda, si multi erau fascinati de ce vedeau, crezand ca masaca le este propriul chip!
Unii intrebau de pret, desi nimic nu era de vanzare! Altii isi aratau o disponibilitate plina de moderatie cand era vorba despre ei ... Tin minte un vizitaor care era gata sa-mi ofere plin de maretie ce voia el... dar nu ce aveam eu nevoie!
Sufletul meu renovat si inima mea deschisa rezistau la orice avalansa de lume, dar nu mai rezistam eu la mizeria ce ramanea in urma!
Am pus taxa la intrare: zambetul! Nici nu-ti imaginezi ce saraci sunt unii oameni! Se tocmeau sa intre, oferind ce primisera si ei la randul lor...
Am schimbat taxa: sinceritate! Unii au crezut ca sunt intr-o forma de faliment si imi aruncau aceasta aproape sa ma raneasca...
Apoi, a intrat o persoana. Prins de ce era in jurul meu, am ignorat-o! Am spus: sunt ocupat cu mine!
Si plin de sarg am continuat sa raman singur intre cei care veneau doar pentru ei insasi, insa imediat ce a iesit, i-am simtit lipsa....!
Cu pasul iute, am prins-o din urma cu un sms! Nu speram decat sa se mai uite odata la mine. S-a uitat, a venit langa mine si a inceput sa mearga in ritmul meu...in directia mea...
In sufletul meu renovat si in inima mea deschisa ai intrat tu.... ramai aici, odihneste-te, iubeste-ma si eu ti le daruiesc tie!

10 comentarii:

Anonim spunea...

Frmumos ...cred ca am fost pe aceeasi lungime de unda astazi, ca de...suntem prieteni :) ;)

Pacatoasa spunea...

si s-a uitat ? hmm, inseamna ca nu stie gram de psihologie ;)) Glumeam :D imi place cum scri

Erick spunea...

Si ca orice prieteni... mai suntem si pe aceiasi lungime de unda, nu ? :))) ma bucur ca ti-a placut!

Erick spunea...

Hey buna Pacatoasa! Multumesc de apreciere, si sa stii ca si eu m-am mirat ca s-a mai uitat...probabil ca uneori si psihologia este neputincioasa la unele lucruri :)))

Anonim spunea...

Draga Erick mi-a placut ca ai fost foarte acid in anumite privinte, si e cat se poate de ok. In ceea ce priveste , un anumit fragment din povestioara ta,pe care-l citez:"tin minte un vizitator care era gata sa-mi ofere plin de maretie ce voia el...dar nu ce aveam eu nevoie". Vreu sa-ti si sa va spun si eu CATEVA FRAGMENTE dintr-o POVESTE de-a mea pe care o port in suflet, doar pentru mine: " si eu am fost candva un vizitator in viata unui personaj ( spun personaj din respect pentru persoana care inca mi-e draga mie si pentr a, o proteja) , din povestea mea, la inceput am pornit dintr-o gluma, apoi treptat..treptat am inceput sa pun suflet sa ma indragostesc...sa ma impun si sa impun anumite lucruri, si nu pentru ca doream sa arat ca am putere ci doar ca pentru mine viata e o continua lupta si m-am trezit ca nu pot face ceva daca nu impun sau ma impun, cred ca nu am facut cu rautate ceea ce am facut doar ca nu am stiut sa am o limita,sa respect ceea ce aveam langa mine, fapt care a dus la un final mai putin reusit,la o saturatie pentru cealalta persoana.Reatiile au avut termeni destul de duri , dar au fost o reactii a unui om, firesti pe de-om parte si nefiresti pe cealallta parte pentru ca acum in momentele de liniste consider ca trebuia sa judec inainte de a, arunca cu noroi.Dupa aceasta poveste am invatat sa fiu mai echilibrat in anumite procese ale vietii insa nu pot spune ca m-am schimbat. Si stiiti de ce? Pentru ca cine spune: "M-AM SCHIMBAT" minte cu nerusinare, eu cred ca nu ne putem schimba ci doar corecta ...e deveni mai echilibrati in anumite momente...mai cumpatati... ai respecta pe cei de langa noi...a le oferi libertate...
C-am atat din povestea mea, pentru ca asa cum am spus la inceput sunt doar cateva fragmente dintr-o poveste de suflet restul va ramane : "...veci pururi in sufletul meu".

Anonim spunea...

In ceea ce priveste: "s-a mai uitat"...pai intotdeauna trebuie sa existe o a doua sansa...si bine a facut ca s-a uitat, pentru ca are numai de castigat (credeti-ma ca stiu ceea ce spun) .

Erick spunea...

Offf! Intodeauna povestile oamenilor sunt asemanatoare numai ca perceprute diferit de fiecare :)))

Erick spunea...

Asa este drag/a anonim/a, sunt posesorul miraculoasei unei a doua sanse! Multumesc de apreciere :)))

Anonim spunea...

1. Da sunt de acord cu tine si consider ca aceste povesti, ne ofera garantia unei experiente memorabile si a unor trairi puternice !

2. Nu e necesar sa-mi multumesti, nu am facut sa apreciez decat ceea ce stiu , bucura-te de frumoasele clipe de care ai parte si fi fericit asa cum ne dorim cu totii sa fim fericiti !

Anonim spunea...

hey...mi-as fi dorit sa citesc ceva legat de 8 Martie !