duminică, august 1

O alta dilema... Aceiasi viata!

Uneori stau si incerc sa-mi imaginez cum este fericirea! In ce forma si ce infatisare are ea, atunci cand decide ...

Cand decide ?

Se spune ca fericirea vine la cei care o merita, dar stim cu totii ca cei care merita nu o au intodeauna, deci, cum arata fericirea? Nu este o reactie chimica in corpul nostru, caci ar fi ca atunci cand ai nevoie de o prajutura, dar in lipsa mananci un cub de zahar. Nu, fericirea trebuie sa fie mai mult decat atat. Trebuie sa fie mai mare decat o stea! Sa o aiba toti!
Cred ca fericirea trebuie sa fie mai degraba o lupta cu tine! Trebuie sa te invingi pe tine ca sa o detii! Dar cine sa lupte, cand noi, preferam sa ne ascundem sub zabrelele propriilor noastre dorinte!
De fapt, ne este teama de noi, credem, ca atunci cand cautam sa ne descoperim, sa intram in sufletul nostru, coboram intr-un fel de beci rece! Asta este propria nostra imagine despre noi... nefericiti! Atunci cum am putea afla ce-i fericirea?
Prea multa ezitare.
Fericirea! Cum arata ea?
De fapt, FERICIREA poate fi in mainile noastre!

11 comentarii:

Anonim spunea...

SALUT ! ceea ce voi atasa acestor randuri, considera-l un mic cadou, care sper sa-ti placa...
IN FERICIRE
de George Bacovia

Sunt clipe când toate le am…
Tacute, duioase psihoze
Frumoase povesti ca visuri de roze…
Momente când toate le am.

Iata, sunt clipe când toate le am…
Viata se duce-n sir de cuvinte
Un cântec de mult… înainte…
Momente când toate le am…

Erick spunea...

Cadoul tau ma surprinde si-l accept cu placere...
Bacovia ... il ador cand sufar si plang, si vor fi momente cand voi adora si cadoul tau!
Multumesc, inseamna mult sa ai ceva si pentru acele momente!

Anonim spunea...

..greu de spus, cum arata "Fericirea", dar cel putin pentru mine "FERICIREA",exista, chiar daca intr-o mica masura, dar este prezenta in viata/sufletul meu, si-ti dau cateva exemple:
1. Sunt o persoana fericita pentru ca iubesc(nu credeam ca acest sentiment ma va invalui vreodata),sa nu-ti imaginezi ca mi-a fost usor sa las acest sentiment sa ma cuprinda..
2.Sunt fericit ca am perSoane in jurul meu de de la care am invatat si mai am foarte mult de invatat.
3.Sunt fericit ca am o familie unita (desi majoriatea timpului sunt plecati pe ici pe colo, plus ca si noi ne confruntam cu o sumedenie de probleme), de altfel sunt convins ca , desi, tu esti undeva departe de casa, familia te respecta si te iubeste la fel ca si-n anii petrecuti impreuna sub acelasi acoperis).
3.Sunt ferict ca sunt sanatos...( stiu ca tu in prezent treci prin momente dificile, dar increderea in Dumnezeu, increderea in propriile forte si tratamentul unui specialist cu siguranta te vor face sa fi in continuare..acea persoana puternica/luptatoare, pe care eu am avut ocazia/placerea sa o cunosc in multe ipostaze, si-apoi altii duc o lupta crunta, pt a avea putina sanatate)
4.Sunt fericit ca te am pe "tine" , desi soarta nu ne-a harazit sa ne intalnim fata in fata, sunt "FERICIT" , si implinit in acelasi timp (e o poveste de dragoste cu nabadai, dar e o poveste frumoasa)
5.Sunt fericit, ca inca ne mai iubeste Dumnezeu pe noi oamenii, care in ultimul timp suferim de "RAUTATE..EGOISM..ETC" si-ar mai fi multe exemple
Tin sa precizez ca sunt zile in care simt ca se prabuseste cerul peste mine, cat de greu i-mi este sa trec peste anumite probleme, dar sunt "FERICIT", ca am pentru cine lupta, si ca exista Doamne, Doamne care ma iubeste...

Erick spunea...

Partea cu "tine" nu prea am inteles-o! Adica cu mine? sau ... cum?
Spui ca esti indragostit? Sa-ti dea Dumnezeu ani multi langa iubirea ta!

Anonim spunea...

"sunt fericit ca te am pe tine"...adica sunt un "OM" fericit, (indiferent de sex suntem "OAMENI"- DE ACEEA M-AM EXPRIMAT ASA).
Multumesc pentru cuvintele frumoase, acelasi lucru ti-l doresc si tie.

O SPATAMANA FRUMOASA SI LINISTITA !

Erick spunea...

Sunt deacord cu ce spui....O saptamana frumoasa si tie!

Anonim spunea...

tristetea nobila, nu? :)

Erick spunea...

Da, si am recunoscut ca tie iti apartine conceptul, ce mai vrei?
Anunt:
Am luat conceptul de Tristete Nobila, de la Luciana!
Multumita? :))

Iulian spunea...

Ciceo, prea multa filosofie! Si asta nu-i bine, caci pana la urma nu ajungi la niciun rezultat.
Fericirea, in stare pura, nu-i cine stie ce! Cred c-ar fi de preferat "bucuria".
Ma bucur ca ti-am gasit blogul:)

Erick spunea...

Bucuria! Una dintre fetzele fericirii sau ...invers! cine ar ma sta sa le caute la lunima lumanarii ... insa doar incercam sa inteleg.
Iulica fara frica, ai grija ce faci in Africa!

Anonim spunea...

I wouldn't know what "fericire" means if it would kick me in the nuts so don't pay much attention to what I say. dar cred ca toti ne amanam fericirea, ne spunem "o sa fiu fericit cand o sa am cariera dorita/ma insor/fac copii etc" si poate te trezesti ca ti-ai irosit viata cautand-o. cred ca fericirea sta in lucrurile marunte carora nu le dam atentie. who the fuck knows...